En snerpende forbindelsen er et stoff eller kjemisk stoff som kan redusere eller krympe stoffet. Av denne grunn er det funnet mange anvendelser, særlig innen feltet medisin og kosmetikk. Noen astringents brukes lokalt for å stramme huden vev, mens andre blir brukt internt for å redusere størrelsen på slimhinnen. "Astringency" Begrepet blir noen ganger brukt for å referere til en tørr følelse i munnen rynker som oppstår i enkelte frukter som persimmon, frukt, bananskall og granater. Disse fruktene inneholder tanniner, som kan tilskrives sin astringency. "Snerpende" Ordet kommer fra det latinske "adstringere", som betyr "å binde fast". I dag er det en integrert del av hudpleie, spesielt for fet hud og akne utsatt.

Hva er en snerpende brukes til?

Kapasitet Snerpende gjøre hud og slimhinner for å redusere eller har blitt brukt til å begrense, for både medisinske og kosmetiske formål. I medisin, er det brukt internt for å begrense slimhinner. Det er også brukt for å redusere utløpssiden og slimdannelse. Eksternt, blir det brukt til å redusere irritasjon av huden, behandling av soppinfeksjoner i hud og for å lindre symptomene på insektbitt. E 'brukes i etterbarberingsvann for å berolige huden og redusere smerte og irritasjon forårsaket av små kutt.



I kosmetikk, også kjent som toner og brukes primært til å stramme huden. Når den påføres eksternt, kan tvinge huden porene koagulering, myk og årsaken til huden proteiner for å danne et beskyttende lag av stoff. To felles aktuell snerpende brukt i denne betydningen er Calamine lotion og trollhassel. Kommersielle preparater vanligvis inneholder snerpende sink oksid, sink sulfat, sølvnitrat, kaliumpermanganat og vegetabilske stoffer, tanniner og gallisk syre. Mange urter som ryllik, øyentrøst, trollhassel, marikåpe, hvit eik bark, salvie blader og rot bringebær myrt har sammentrekkende egenskaper. Selv havremel, alun, te, rødvin, alkohol har også evnen til å redusere eller innsnevring av vevet.

Snerpende for fet hud

Det er ofte anbefalt for folk som lider av akne, spesielt hvis du har fet hud. Akne og kviser er i utgangspunktet utslett, som vanligvis er forbundet med en overaktiv talgkjertler. Disse kjertlene produserer overflødig "talg" eller olje, som igjen tetter porene i huden og forårsaker akne, kviser, kviser og svarte. Hvordan krympe porene i huden kan være anvendelige ved kontroll av utskillelsen av olje eller talg. Dette kan igjen redusere sannsynligheten for hyppige utbrudd.

Kan være effektive, ikke bare i kontrollerende akne utbrudd, men også i lignende forhold, påpeker svarte og hudirritasjon forårsaket mindre kutt, allergier, insektbitt og soppinfeksjoner. Du kan redusere synligheten av strekkmerker, arr og urenheter. Dens vanlig bruk er å fjerne spor av makeup. Du kan faktisk fjerne rester av makeup og hud porene så klart. Dette kan også bidra til å kontrollere utbruddet av akne og kviser.

Men kan noen astringents irritere akne, er det svært viktig å bruke en snerpende. Noen sterke snerpende, hvis brukt i overkant kan forårsake tørr hud. Derfor, for å beholde den naturlige fuktighet i huden, en fuktighetsgivende krem ​​påføres etter påføringen av produktet på huden. Selv generelt ansett som trygt, har mange mennesker uttrykt sin bekymring for bruken av disse produktene. De er av den oppfatning at strammer porene, og dermed kan de forårsake alvorlige blokk og øke risikoen for infeksjoner og utslett.

Semente men du kan ikke kurere akne, og kan ikke redusere et alvorlig utbrudd av akne umiddelbart. Imidlertid kan deres bruk til å redusere hyppigheten av kviser. Men, hvis du har spørsmål om hvorvidt det er trygt snerpende for akne utsatt hud, så kan du snakke med en hudlege.