Kokosolje er olje utvunnet fra kokos modnes. Det har blitt brukt i hundrevis av år for matlaging. Men mange er ikke klar over det faktum at denne oljen har noen unike medisinske og kosmetiske bruker også. Kokosnøttolje er en utmerket fuktighetskrem, som kan brukes til å mykne og gi næring til hud og hår. Kan brukes som et middel for akne, som er en av de mest vanlige problemene med huden, spesielt for ungdom. Kokosolje har vist imponerende resultater å kurere akne.

Hva som forårsaker akne?

Huden har mange talgkjertler, som er ansvarlig for produksjonen av sebum eller olje som smører huden og holder det fuktig og myk. Men de små porene i huden blir tilstoppet, hvis en overdreven bruk av olje eller sebum skilles ut av overaktiv talgkjertler. Overdreven sebum produksjon, i motsetning, kan utløses av en rekke faktorer, slik som hormonelle forandringer, høyt stress, noen allergener, kosthold, spesielt en diett inneholdende overskudd av skadelige fettsyrer, og mindre viktige næringsstoffer. Når huden porene blir tilstoppet, kan oljen ikke la huden gjennom porene, som igjen fører til skitt og bakterier på huden for å bli fanget inne i porene. Resultatet er en infeksjon, betennelse og rødhet eller med andre ord, utvikling av akne.



Kokosolje og akne

Den vanligste forvirring med hensyn til bruk av kokosolje på huden utsatt for akne, er at akne er i utgangspunktet et problem med fet hud, og derfor bør holde seg borte fra enhver hudpleieprodukt som er fett. Men kan være kokosolje som brukes i en hud. Grunnen er at dens antimikrobielle egenskaper, og innholdet av vitamin E. Denne oljen inneholder to viktige, kjent som laurinsyre og kaprinsyre, slik som fettsyrer har antimikrobielle egenskaper. I human hud, monocaprin disse to fettsyrer og monolaurin blir, for noen uskadelige bakterier på huden. Disse stoffene bidrar til å beskytte huden mot kviser og andre infeksjoner, for å ødelegge skadelige bakterier og mikrober.

Den andre hovedkomponenten av kokosolje, er ie vitamin E en kjent næringsstoff nødvendig for sunn hud og hår. Dette viktige vitamin kan regulere talgproduksjonen, unclog porene og huden for å forhindre akne og kviser. Kokosnøttolje er lett og kan lett absorberes av huden. Kan trenge inn i de dype lag av huden og deretter gir næring til huden. Å oppheve blokkeringen av porene i huden, men bidra til å rense skitt og grus. Kokosolje har en kjølende virkning, fordi det kan lindre alle typer hudbetennelse, og utslett.

Hvordan bruke kokosolje for hudproblemer?

Først må du grundig rens huden med en mild rensemelk. Dette vil åpne porene i huden, slik at kokosolje lett kan trenge gjennom huden og gi det næring. Generelt oljen, er organisk eller virgin kokos ansett som mer fordelaktig enn vanlig kokosolje. Etter rengjøring av huden skikkelig, påfør et tynt lag med olje på ansiktet og forsiktig massasje. Nå, og etterlater olje på huden i omtrent 15-20 minutter, slik at det kan absorberes gjennom huden. Deretter vaske ansiktet igjen for å fjerne overflødig olje fra huden. Bruken av kokos olje på denne måten, kan hjelpe rense og rense porene og fjerne rusk fra huden. Dette i sin tur kan kontrollere utbrudd og redusere arr og flekker igjen av kviser.

Så, i tillegg til å gi kviser fri hud, kan kokosolje fukte huden for å gjøre den myk og smidig og eliminere akne arr også. I tillegg kan den også brukes til å behandle tørr hud, og eksem. Imidlertid kan overdreven bruk gjør huden for fet eller fet. Også i dette tilfellet kan noen mennesker være allergisk mot kokosolje. Derfor, før du bruker den over hele ansiktet, teste et lite område av huden. Hvis en negativ reaksjon, så ikke bruk i ansiktet ditt er observert. Ellers kan du forverre akne problem. Imidlertid er normalt utseendet på hvite flekker kort tid etter bruk av kokos olje på huden. Men hvis denne tilstanden ikke er løst i løpet av få dager, er det bedre å slutte å bruke kokosolje og snakke med en hudlege.